sobota 6. září 2014

Salve!


 


Jedu se slunit.
...vystála jsem frontu v Bartolomějský, soudruh příslušník byl v dobrém rozmaru, navíc je příbuznej bratra švagrovýho bratrance z druhýho kolena, takže mám
...v bance mi přiklepli
...ještě vyplnit
...na cestu udělala jsem dvacet řízků a pár masovejch konzerv
...bohužel jsem nesehnala
na šusťák, ale snad tam nebude pršet,
takže se tu mějte
Jó ještě P.S.... kdyby se někde vzpomínalo, jak to bejvalo za totáče skvělý, tak... anebo radši nic.

6 komentářů:

  1. Jo, při četbě internetových diskusí člověk váhá, kde to vlastně žijeme. V zemi totálního výpadku paměti?
    St.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Může to být tak, že se někomu skutečně vedlo materiálně líp. Anebo že je dnes rozčilen z rozhodování nad dvaceti druhy másla, z nichž dvě třetiny jsou šunt. Může být, že je dnes mnohem víc znejistěn, protože při osobním neúspěchu/selhání nevidí záchranné sítě a sešup pod most je reálnější než v dobách, kdy pracovat bylo povinností danou zákonem, může být, že není od podstaty soutěživý typ a neumí se pohybovat ve společnosti postavené na soutěživosti a velkých loktech... A minulost se vždycky malovává v lepších barvách... A možná se tenkrát necítil nesvoboden, anebo možná si minulost tak hezky maluje, aby zaplašil myšlenky na to, že nesvoboden byl a neudělal ani ň, aby to změnil... Možná... ;)

      Vymazat
    2. Apropó paměť. Pamatuji doby Pax Romana, - tedy 200letý společenský smír založeným na řeckém pojetí demokracie, který natolik znervóznil občanstvo, že došlo ku vzniku ideologického podkladu křesťanské civilizace - čti civilizace extra průbojné agresivní vitality s cílem ideologické kontroly jedince a globální dominance.
      Jo to bejvávaly doby.......bych si povzdechl.

      Vymazat
    3. Začetla jsem se večer do knížky Český fašismus (Nakonečný)... Mussoliniho projevy z 20. let dávala bych každej den do novin s komentářem... hele, lidi, tohle bylo pronášeno před sto lety... nepřipomíná vám to něco??

      Povídal Stalin, že úhlavní nepřátelé německých komunistů nejsou nacisté, ale sociální demokraté... Z nervozity z demokraticko-parlamentární koncepce státu, z nervozity z liberalismu vzniklo v dějinách už hodně průserů... Dneska je svět hodně nervózní.

      Omluva, že píšu strašně ve zkratce, ale jsem ještě nezačla balit a za chvíli musíme na letiště... ještě k té dnešní svobodě (viz Váš komentář doleji)... jojo, vím, vysvětlili nám, že tohleto je ta svoboda, po který jsme tak prahli... už se nemám čas rozepsat, nashle;)

      Vymazat
  2. K té svobodě-dnes bych si dovolil upozornit na následující úvahu:
    Liberalistická svoboda nenutí člověka naprosto k ničemu. Ani ho k hledání svobody nenutí, ani ho k němu neinspiruje. A kde není ani tlak ani inspirace, tam také nic nevzniká.......,
    a proto se otevřel prostor neoliberální ideologii typu klausismu/babišismus, paroubkismus/sobotkismu, která lstivě obsadila pocit svobody jedince přesvědčením, že nejsme podmaněný subjekt, ale svobodný stále nově tvůrčí a suverénní projekt.
    Stali jsme se JÁ sro. Komu z nás to zaručí úspěch pocit svobody je loterie, buď pro lotry, nebo nezmary kondice a citlivosti mastodonta pár let před vyhynutím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. úspěch...houby loterie, musíte mít správné známé:
      http://blog.aktualne.cz/blogy/petr-havlik.php?itemid=23714

      Vymazat

Odvahu! Be brave! Nur Mut! Corragio! Courage! Mужество!勇气!